Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със задните спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със задните спирачки

Здравейте Алфисти ! Днес понеже е краят на месеца трябваше да закарам колата на преглед. Всичко беше супер преди да се наложи да ми проверят задните спирачки. Оказа се, че ги няма никакви... Въпросът ми към вас е дали може да има нещо общо със замръзването на ръчната спирачка(последните няколко дена тя е постоянно замръзнала, но не е в положение вдигната). Само да поясня, че колата е с дискови спирачки отзад и при натискане на спирачката ги нямам никакви.
    Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Банално, но проверил ли си накладки и дискове в какво състояние са? А за замръзването на ръчната, не мисля - моята също замръзва, ама нямам проблем със задните. Аз не я ползвам зимата.

Comment

И аз не я ползвам зимата, а за накладките и дисковете - в добро състояние са

Comment

ами или имаш въздух в системата или нещо с кантара.
        точка

Comment

Виж,накладките колега или дискожете там ште да е!!!!

145 QV
          sigpic145 Qv

Comment

Най-вероятно проблема е в кантарчето.А за проблема с ръчната през зимата, проблема се оправя за 10 мин с 22 лева за жила!!!!!Незнам ако Ви замръзваше резервоара, дали нямаше да си карате колите цяла зима?!
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Колега можеш ли да ми обясниш по-подробно за това кантарче и за жилата за ръчната - трябва ли да ги сменя за да спре да замръзва ?

Comment

По добрия вариант ще е да ги смениш , но аз мисля че не е от ръчната!
                146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlinst Покажи съобщение
                  Колега можеш ли да ми обясниш по-подробно за това кантарче и за жилата за ръчната - трябва ли да ги сменя за да спре да замръзва ?
                  Кантарчето е монтирано на задния мост, служи да разпределя спирачното усилие към задните колела в зависимост от натоварването на колата.
                  Ако е запекло, просто не пуска назад. Mоже и да се е откачила пружината, която го опъва, но по-вероятно е да е много ръждясало.
                  Огледай задните дискове - ако не са ръждясали, значи все пак хващат нещо.
                  Като идеш на стенда сложи 2 торби цимент в багажника и ще хванат

Жилата се сменят и си решаваш проблема.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Дисковете не са раждясали. А днес докато си миех колата ми направи впечатление, че изтече много черна течност докато миех задните джанти, т.е. това трябва да е от накладките нали? Ако е от накладките значи задните спирачки си работят. Значи проблема е бил само временен и сигурно е било заради замръзналата ръчна? Поправете ме ако греша.

П.С. - сега след измиването дисковете пак раждясаха и след парвото изкарване на колата ще видя дали ще падне раждата. Ако падне значи всико е 6

Comment

здр. на мен ми направиха същия номер да знаеш че само искат пари. на мен вс. ми е на 6 а този човечец се чудеше какво да измисли накрая като му дадох пари вс беше ок!

Comment

Накъде върви тая държава... щом вече и от годишните прегледи си просят пари...

Comment

колега като натиснеш спира4ките усещашли задницата да забива ако незабива зна4и виш кантара опани прожината

Comment

Working...
                          X